Ambachtelijke Walnootbroodjes met Honing
Deze ambachtelijke walnootbroodjes combineren de rijke smaak van walnoten met een vleugje honing. Heerlijk bij ontbijt, lunch of als hartige snack!
Equipment
- 8 mini-broodvormpjes, ingevet
- Theedoek (vochtig)
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 42 g verse gist verkruimeld
- 3 dl lauwwarme melk
- 1 eetlepel honing
- 200 g walnoten grofgehakt
- 2 eetlepels walnotenolie
- 1 theelepel zout
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Meng de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
- Los de gist op in de lauwwarme melk en roer de honing erdoor.
- Giet het gistmengsel in het kuiltje.
- Voeg langs de rand de walnoten, walnotenolie en zout toe.
- Meng alles vanuit het midden tot een samenhangend deeg.
- Kneed het deeg goed tot het elastisch en minder plakkerig wordt.
- Vorm een bal van het deeg en leg deze in de kom.
- Dek af met een warme, vochtige doek en laat het deeg op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
- Kneed het deeg opnieuw kort en verdeel het in 8 gelijke porties.
- Vorm van elke portie een ovaal broodje en leg ze in de ingevette mini-broodvormpjes.
- Laat de broodjes opnieuw 30 minuten rijzen, afgedekt met een vochtige doek.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de bovenkant van de broodjes met losgeklopt ei.
- Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer of de broodjes gaar zijn door erop te tikken – ze moeten hol klinken.
- Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de walnootbroodjes met roomboter en een beetje honing of geitenkaas voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een glas droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de hartige en nootachtige smaken van deze broodjes.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g