American chocolate chip cookies

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 180 g bloem
  • 0.5 tl baksoda
  • 0.25 tl zout
  • 100 g pure chocoladedruppels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de boter op laag vuur.
  • Klop het ei met de suiker, een snufje zout, vanille-extract en gesmolten boter.
  • Meng de bloem, baksoda en chocoladedruppels in een grote kom.
  • Maak een kuil in het midden en giet daar de natte ingrediënten op.
  • Meng de natte met de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg met een theelepel bolletjes deeg op de bakplaat.
  • Vries de bakplaat met deegbolletjes in circa 30 minuten in.
  • Haal de bolletjes uit de vriezer en bak de chocolate chip cookies in circa 8 tot 10 minuten in de oven.
  • Zorg voor genoeg ruimte tussen de koekjes.
  • De koekjes zijn gaar als de buitenkant knapperig is en het midden nog zacht is.
  • Laat volledig afkoelen en bewaar circa 3 dagen in een luchtdichte koektrommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

je kunt de deegbolletjes circa 3 maanden in de vriezer bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek