Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1.5 kg verse mosselen
- 2 liter water
- 4 uien fijngehakt
- 300 gram bleekselderij in schijfjes gesneden
- 1 kg tomaten geblancheerd, ontveld en in vieren gesneden
- 250 gram wortelen in schijfjes gesneden
- 350 gram spek in blokjes gesneden
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel tijm
- 1 groot laurierblad
- Zout en peper naar smaak
- 250 gram aardappels geschild en in stukjes gesneden
Instructies
- Doe de mosselen in een grote pan met kokend, licht gezouten water.
- Laat ze ongeveer 10 minuten koken tot de schelpen openstaan.
- Giet het kookvocht af en bewaar het.
- Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelpen.
- Fruit ondertussen de gehakte uien en het spek in een pan.
- Voeg de bleekselderij, wortelen en tomaten toe en stoof alles zachtjes.
- Blus de groenten af met het bewaarde kookvocht van de mosselen.
- Voeg de tijm, het laurierblad, zout en peper toe naar smaak.
- Voeg de gesneden aardappelen toe en laat alles ongeveer 1 uur zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
- Voeg de gekookte mosselen toe aan de soep en laat deze nog even kort opkoken.
- Roer de gehakte peterselie door de soep en serveer warm.
- Geniet van deze hartige Manhattan Clam Chowder!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze Amerikaanse Manhattan Clam Chowder.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Sugar: 5 g