Andijviesalade met tonijn
snel te maken / AllerHande maart 2000
Ingrediënten
- ½ krop andijvie
- 6 Ansjovis filets blikje
- 3 eetlepel(s) citroensap
- peper
- 1½ eetlepel(s) kappertjes
- 8½ eetlepel(s) olijfolie
- 2 tonijnbiefstukken
Instructies
- Andijvie halveren, buitenste bladeren verwijderen en in dunne reepjes snijden.
- Andijvie wassen en in vergiet laten uitlekken.
- Ansjovisfilets afspoelen, droogdeppen met keukenpapier en fijn snijden.
- In keukenmachine citroensap, 8 eetlepels olie, ansjovis en kappertjes tot dressing pureren.
- Op smaak brengen met peper.
- Tonijn dun insmeren met olie en bestrooien met peper.
- Koekenpan met anti-aanbaklaag of grillpan verhitten en tonijn in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
- Andijvie over vier borden verdelen.
- Tonijn in repen snijden en over andijvie verdelen.
- Dressing nogmaals goed doorroeren en over salade sprenkelen