Oosterse Andijviestamppot met Kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel in blokjes
  • 800 gram aardappels in blokjes
  • 600 gram andijvie fijn gesneden
  • 4 kipdijfilets in kleine stukjes
  • 1 boemboeblok ajam paniki of een andere oosterse kruidenpasta naar keuze
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1 bosje saladeui in ringetjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappels en de zoete aardappel in gezouten water tot ze zacht zijn.
  • Giet af en pureer tot een gladde massa.
  • Terwijl de aardappels koken, verhit een koekenpan en bak de stukjes kipdijfilet met de helft van het boemboeblok tot ze gaar zijn.
  • Snijd de bosui in ringetjes en meng deze samen met de fijngesneden andijvie door de aardappelpuree.
  • Voeg de gebakken kip, de rest van het boemboeblok en de ringetjes rode peper toe aan de stamppot.
  • Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer direct en garneer eventueel met extra bosui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Stamppot
Land van herkomst Fusion / Nederland / Oosters
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Diabetisch / Halal / Lactosevrij