Oosterse Andijviestamppot met Kip
Equipment
- Kookpot
- Mes en snijplank
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel in blokjes
- 800 gram aardappels in blokjes
- 600 gram andijvie fijn gesneden
- 4 kipdijfilets in kleine stukjes
- 1 boemboeblok ajam paniki of een andere oosterse kruidenpasta naar keuze
- 1 rode peper in ringetjes
- 1 bosje saladeui in ringetjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de aardappels en de zoete aardappel in gezouten water tot ze zacht zijn.
- Giet af en pureer tot een gladde massa.
- Terwijl de aardappels koken, verhit een koekenpan en bak de stukjes kipdijfilet met de helft van het boemboeblok tot ze gaar zijn.
- Snijd de bosui in ringetjes en meng deze samen met de fijngesneden andijvie door de aardappelpuree.
- Voeg de gebakken kip, de rest van het boemboeblok en de ringetjes rode peper toe aan de stamppot.
- Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct en garneer eventueel met extra bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 6 g