Antipasto di sgombro
makreel & roomkaas / Eenvoudig recept voor het weekeinde. Een amuse van makreel en roomkaas.Lekker als appetizer bij een aperitief
Ingrediënten
- 100 gram roomkaas
- 100 gram gerookte of gestoomde makreel
- 4 sprietjes verse bieslook
- zout & peper
- 2 sneetje casinobrood
Instructies
- Zorg dat de roomkaas op kamertemperatuur is.
- Knip de bieslook in kleine stukjes (bewaar 2 sprietjes voor de decoratie) en meng deze door de roomkaas,
- Breng op smaak met peper & zout.
- Rooster de sneetjes casinobrood en snij deze in kleine stukjes.
- Leg op een lepel een klein stukje brood, een stukje makreel en een klein toefje roomkaas en decoreer met een paar stukjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
een alternatief is om de makreel ook door de roomkaas te mengen, dan ontstaat een smeuïge makreelmousse die je met de slagroomspuit tot kleine toefjes kunt spuiten.