Appel-amandeldessert
Dit heerlijke appel-amandeldessert is perfect voor een feestelijke gelegenheid met een vleugje amaretto en romig vanille-ijs.
Ingrediënten
- 1 dl amaretto amandellikeur
- 100 gr rozijnen
- 4 goudrenetten
- 50 gr amandelsnippers
- 2 eetlepels suiker
- Kaneel
- Sap van een 1/2 citroen
- 1 eidooier losgeklopt
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- Vanille roomijs
Instructies
voorbereiden:
- Verwarm de amaretto en laat de rozijnen erin wellen.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes.
- Meng met de rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap.
- Doe het mengsel in een beboterde platte ovenschaal.
Bereiden:
- Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap.
- Bedek het appelmengsel met het bladerdeeg en vouw de randen in.
- Versier het deksel met restjes gesneden appel.
- Zet afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bak het 20 minuten in de oven tot het goudbruin is.
- Laat het iets afkoelen.
Laatste hand:
- Schep bolletjes (vanille) roomijs op de bovenkant van het warme dessert.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling past perfect bij dit frisse en romige dessert.
Een zoete witte wijn zoals een Riesling past perfect bij dit frisse en romige dessert.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 18 g | Zout: 0.05 mg | Sugar: 25 g