Een prachtig gebakken appel-amandeldessert in een rustieke schaal zonder tekst of decoraties, bedekt met een goudbruine bladerdeegkorst. Geserveerd warm met bolletjes vanille-ijs die licht smelten, in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten.

Appel-amandeldessert

Dit heerlijke appel-amandeldessert is perfect voor een feestelijke gelegenheid met een vleugje amaretto en romig vanille-ijs.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl amaretto amandellikeur
  • 100 gr rozijnen
  • 4 goudrenetten
  • 50 gr amandelsnippers
  • 2 eetlepels suiker
  • Kaneel
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • Vanille roomijs

Instructies

voorbereiden:

  • Verwarm de amaretto en laat de rozijnen erin wellen.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • Meng met de rozijnen, amandelsnippers, suiker, kaneel en citroensap.
  • Doe het mengsel in een beboterde platte ovenschaal.

Bereiden:

  • Rol het bladerdeeg uit tot een grote lap.
  • Bedek het appelmengsel met het bladerdeeg en vouw de randen in.
  • Versier het deksel met restjes gesneden appel.
  • Zet afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bestrijk het deeg met de losgeklopte eidooier en bak het 20 minuten in de oven tot het goudbruin is.
  • Laat het iets afkoelen.

Laatste hand:

  • Schep bolletjes (vanille) roomijs op de bovenkant van het warme dessert.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn zoals een Riesling past perfect bij dit frisse en romige dessert.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 18 g | Zout: 0.05 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst