Appel kaneelmuffins van Harry Eastwood

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 appels Braeburn
  • 2 eieren
  • 0.25 tl zout
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 200 g pompoenpuree
  • 100 g witte rijstbloem
  • 100 g gemalen amandelen
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el olie
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl baksoda
  • 2 el pompoenpitte

Instructies

  • Snijd de citroen doormidden en pers het sap.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes van circa 1 cm dik.
  • Week de appelstukjes in het citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekleed de bakvorm met de vormpjes.
  • Klop de eieren met het zout en de suiker tot het lichtgeel van kleur is en het volume is verdubbeld.
  • Voeg nu de pompoenpuree, gemalen amandelen, olie en kaneelpoeder toe.
  • Roer goed door.
  • Meng voorzichtig de appel, pompoenpitten, bloem, bakpoeder en baksoda door de natte ingrediënten tot een glad beslag.
  • Bak circa 30 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

je kunt de muffins circa 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Fruit
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch