Appels in Bladerdeeg met Noten en Rozijnen
Deze appels in een jasje van bladerdeeg, gevuld met een heerlijk mengsel van noten, rozijnen en kaneel, zijn een perfecte combinatie van zoet en knapperig. Ideaal als dessert of feestelijke traktatie!
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 5 kleine zure appels
- 100 g noten grof gehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 snufje kaneel
- 1 scheut rum
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de gehakte noten, rozijnen, poedersuiker, kaneel en rum goed door elkaar.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis.
- Vul de holtes waar het klokhuis zat met het noten-rozijnenmengsel.
- Rol beide bladerdegen uit.
- Snijd uit het ene deeg vijf vierkanten van 7 cm x 7 cm en uit het andere deeg vijf vierkanten van 12 cm x 12 cm.
- Plaats een gevulde appel op elk van de kleinere vierkanten.
- Bedek elke appel met een groter vierkant bladerdeeg en druk de randen stevig aan met een vork om de pakketjes te sluiten.
- Bestrijk de appelpakketjes met het losgeklopte ei.
- Plaats de pakketjes op het meegeleverde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
- Laat de appelpakketjes iets afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een kopje warme, kruidige glühwein tijdens de wintermaanden.
Voedingswaarden
Serving: 1 stuk | Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 20 g