Aromatische Tom Kha Kai Soep met Kip en Kokosmelk
Geniet van de rijke en aromatische smaken van deze klassieke Thaise Tom Kha Kai soep met kip en kokosmelk.
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- ¾ L water aangemaakt met 2 blokjes kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 6 kipdijfilets in stukjes gesneden
- 4 cm verse gember in dikke plakjes
- 2 sereh stengels
- 6 citroenblaadjes
- 250 gram Thaise roerbakgroenten
- 250 gram kastanjechampignons in vieren gedeeld
- 1 blikje bamboescheuten
- 1 tl sambal optioneel
- 80 gram noedels optioneel, voor maaltijdsoep
Instructies
- Breng het water aan de kook en voeg de kippenbouillonblokjes toe.
- Voeg de kipdijfilet, gember, sereh stengels en citroenblaadjes toe aan de bouillon en kook de kip in 20 minuten gaar.
- Haal de gember, sereh stengels en citroenblaadjes uit de soep.
- Voeg de Thaise roerbakgroenten, kastanjechampignons en bamboescheuten toe aan de soep.
- Voeg naar smaak sambal toe als je van pittig houdt.
- Breng de soep weer aan de kook en voeg, indien gewenst, de noedels toe.
- Kook tot de noedels gaar zijn.
- Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm de soep nog even, maar laat deze niet koken.
- Serveer de soep warm en geniet van de heerlijke Thaise smaken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling, die de kruidige en romige smaken van de soep aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g