Aromatische Tom Kha Kai Soep met Kip en Kokosmelk

Aromatische Tom Kha Kai Soep met Kip en Kokosmelk

Geniet van de rijke en aromatische smaken van deze klassieke Thaise Tom Kha Kai soep met kip en kokosmelk.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ¾ L water aangemaakt met 2 blokjes kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 6 kipdijfilets in stukjes gesneden
  • 4 cm verse gember in dikke plakjes
  • 2 sereh stengels
  • 6 citroenblaadjes
  • 250 gram Thaise roerbakgroenten
  • 250 gram kastanjechampignons in vieren gedeeld
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 tl sambal optioneel
  • 80 gram noedels optioneel, voor maaltijdsoep

Instructies

  • Breng het water aan de kook en voeg de kippenbouillonblokjes toe.
  • Voeg de kipdijfilet, gember, sereh stengels en citroenblaadjes toe aan de bouillon en kook de kip in 20 minuten gaar.
  • Haal de gember, sereh stengels en citroenblaadjes uit de soep.
  • Voeg de Thaise roerbakgroenten, kastanjechampignons en bamboescheuten toe aan de soep.
  • Voeg naar smaak sambal toe als je van pittig houdt.
  • Breng de soep weer aan de kook en voeg, indien gewenst, de noedels toe.
  • Kook tot de noedels gaar zijn.
  • Voeg als laatste de kokosmelk toe en verwarm de soep nog even, maar laat deze niet koken.
  • Serveer de soep warm en geniet van de heerlijke Thaise smaken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Riesling, die de kruidige en romige smaken van de soep aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Halal / Lactosevrij