Artisjokbodems met Zure Room: Elegant Kerst Voorgerecht

rtisjokbodems met zure room

Artisjokbodems met Zure Room: Elegant Kerst Voorgerecht

Verras uw gasten met dit elegante en lichte Artisjokbodems met zure room recept. Deze hartige hapjes zijn perfect als amuse of Kerst voorgerecht. De combinatie van aardse artisjok, frisse zure room en de ziltige kaviaar is verrassend en verfijnd. Het roommengsel is snel klaar te maken en kan vooraf worden gekoeld, waardoor dit een stressvrije keuze is voor de feestdagen.
Porties: 4 personen (3 artisjokbodems per persoon)
Voorbereidingstijd 15 minuten
!ndicatie €5.00 - €8.00 per portie (afhankelijk van kaviaar)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 12 artisjokbodems uit pot/blik
  • 50 gram fijne veldsla
  • 50 ml zure room
  • 50 gram verse roomkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper Naar smaak
  • Zout Naar smaak
  • Kaviaar Lepeltje, voor garnering
  • Paar blaadjes sla Voor garnering
  • Tomaat Voor garnering

Instructies

  • Laat de artisjokbodems uitlekken.
  • Was de veldsla.
  • Roer de zure room romig met de roomkaas en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Doe het over in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast.
  • Was de slabladeren en de tomaatjes en garneer hiermee 4 bordjes.
  • Leg op ieder bordje 3 artisjokbodems en leg hierin wat veldsla.
  • Spuit er vlak voor het serveren een toefje van het roommengsel op en garneer het met een lepeltje kaviaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer dit Kerst voorgerecht op kleine, gekoelde bordjes om de frisheid te behouden. Een klein beetje verse dille of bieslook op de kaviaar zorgt voor een extra aromatische toets.
Wijnadvies:
Bij deze delicate, ziltige en frisse Artisjokbodems met zure room past een lichte, minerale witte wijn. Een klassieke Sauvignon Blanc is ideaal. De hoge zuurgraad en de groene, citrusachtige tonen van de Sauvignon Blanc snijden mooi door het vet van de roomkaas en complementeren de aardse smaak van de artisjokbodem.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Amuse / Snack / Voorgerechten
Land van herkomst Europees / Franse / Mediterrane
Feestdagen etc Feestdagen / Kerst / lente / speciale gelegenheid / Verjaardag