Asperge Fruitfilet met Lamsoren, Opperdoezer Ronde Aardappelen en Mint-Dressing
Ingrediënten
- 4 Alpro® Soya Fruitfilets
- 12 witte asperges
- 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
- 150 g lamsoren of zeekraal
- 2 takjes munt
- Suiker
- Zout
- Alpro® Soya Minarine of andere smeerboter
- Alpro® Soya Bakken & Braden
Instructies
- Was de aardappelen en kook ze in hun geheel in zout water gedurende ongeveer 20 minuten, totdat ze gaar zijn.
- Schil de asperges en verwijder 1 cm van het uiteinde.
- Leg de asperges in een lage, brede pan met koud water, zodat ze net onder staan.
- Voeg 1 theelepel zout, een snufje suiker en een eetlepel Alpro® Soya Minarine toe.
- Bedek het geheel met keukenpapier en breng aan de kook.
- Laat het 3 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit, maar laat de asperges in het kookvocht zitten om door te garen.
- Bak de Alpro® Soya Fruitfilets 4 minuten aan beide zijden in een scheut Alpro® Soya Bakken & Braden.
- Bak de lamsoren 2 minuten in een braadpan.
- Schil de aardappels en voeg 1 eetlepel Alpro® Soya Minarine, gemengd met de gehakte muntblaadjes, toe.
- Hierdoor ontstaat een heerlijke mint-dressing.
- Leg eerst de lamsoren op het bord, gevolgd door 3 witte asperges, de aardappelen en de Fruitfilet.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g