Asperge Fruitfilet met Lamsoren, Opperdoezer Ronde Aardappelen en Mint-Dressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® Soya Fruitfilets
  • 12 witte asperges
  • 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 150 g lamsoren of zeekraal
  • 2 takjes munt
  • Suiker
  • Zout
  • Alpro® Soya Minarine of andere smeerboter
  • Alpro® Soya Bakken & Braden

Instructies

  • Was de aardappelen en kook ze in hun geheel in zout water gedurende ongeveer 20 minuten, totdat ze gaar zijn.
  • Schil de asperges en verwijder 1 cm van het uiteinde.
  • Leg de asperges in een lage, brede pan met koud water, zodat ze net onder staan.
  • Voeg 1 theelepel zout, een snufje suiker en een eetlepel Alpro® Soya Minarine toe.
  • Bedek het geheel met keukenpapier en breng aan de kook.
  • Laat het 3 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit, maar laat de asperges in het kookvocht zitten om door te garen.
  • Bak de Alpro® Soya Fruitfilets 4 minuten aan beide zijden in een scheut Alpro® Soya Bakken & Braden.
  • Bak de lamsoren 2 minuten in een braadpan.
  • Schil de aardappels en voeg 1 eetlepel Alpro® Soya Minarine, gemengd met de gehakte muntblaadjes, toe.
  • Hierdoor ontstaat een heerlijke mint-dressing.
  • Leg eerst de lamsoren op het bord, gevolgd door 3 witte asperges, de aardappelen en de Fruitfilet.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch