Asperges met Bosui en Amandel Crunch

Gebakken Asperges met Bosuitjes en Amandelen - Receptenplein.nl

Asperges met Bosui en Amandel Crunch

Snel en smaakvol bijgerecht van gebakken asperges met bosui en knapperige amandelen.
Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 asperges
  • 6 bosuitjes
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels slaolie
  • 25 gram amandelen geschaafd
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil de asperges en snijd ze schuin in zeer dunne plakjes van ± 1/4 cm.
  • Snijd de bosuitjes in stukjes van 3 cm.
  • Verhit de boter met de olie in een koekenpan.
  • Bak de asperges en bosuitjes op hoog vuur, omscheppend, 4 minuten.
  • Voeg de amandelen toe en bak ze goudbruin.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Serveer direct als bijgerecht bij vlees of vis.
  • Lekker bij een salade of aardappelgerecht.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de asperges en amandelen.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaken versterkt.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch