Asperges met Bosui en Amandel Crunch
Snel en smaakvol bijgerecht van gebakken asperges met bosui en knapperige amandelen.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Schil de asperges en snijd ze schuin in zeer dunne plakjes van ± 1/4 cm.
- Snijd de bosuitjes in stukjes van 3 cm.
- Verhit de boter met de olie in een koekenpan.
- Bak de asperges en bosuitjes op hoog vuur, omscheppend, 4 minuten.
- Voeg de amandelen toe en bak ze goudbruin.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer direct als bijgerecht bij vlees of vis.
- Lekker bij een salade of aardappelgerecht.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de asperges en amandelen.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de groenteachtige smaken versterkt.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g