Asperges met Garnalen en Tagliatelle
Heerlijke asperges met garnalen en groene tagliatelle in een romige dillesaus. Een smaakvol lentegerecht.
Equipment
- Wok of ruime pan
Ingrediënten
- 1 dl droge witte wijn Vin d'Alsace Riesling
- 100 gram boter
- 2 dl crème fraîche
- 2 kg asperges
- 3 eetlepels fijngeknipte dille
- 300 gram groene tagliatelle al dente
- 400 gram garnalen
- 500 gram wilde spinazie
- Peper
- Zout
Instructies
- Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
- Breng 2 dl kookvocht met de wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken.
- Voeg crème fraîche toe en laat de saus inkoken.
- Monteer de saus met boter, dille, zout en peper.
- Was de spinazie.
- Roerbak de spinazie 2-3 minuten in de rest van de boter.
- Voeg de garnalen toe en warm even mee.
- Serveer asperges met tagliatelle, saus en spinazie.
- Garneer met dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
- Vervang de witte wijn door Noilly Prat
- Vervang de garnalen door gerookte zalm
- Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
- Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.
- Vin d'Alsace Riesling: De wijn in de saus past goed bij de asperges en garnalen.
- Droge witte wijn (bijv. Sauvignon Blanc): Een frisse witte wijn met kruiden tonen complementeert de smaken van het gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g