Asperges met Garnalen en Tagliatelle

Romige tagliatelle met witte asperges en sappige garnalen, geserveerd met verse peterselie en een citroenpartje op een rustieke houten tafel.

Asperges met Garnalen en Tagliatelle

Heerlijke asperges met garnalen en groene tagliatelle in een romige dillesaus. Een smaakvol lentegerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Wok of ruime pan

Ingrediënten

  • 1 dl droge witte wijn Vin d'Alsace Riesling
  • 100 gram boter
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 kg asperges
  • 3 eetlepels fijngeknipte dille
  • 300 gram groene tagliatelle al dente
  • 400 gram garnalen
  • 500 gram wilde spinazie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
  • Breng 2 dl kookvocht met de wijn aan de kook en laat tot de helft inkoken.
  • Voeg crème fraîche toe en laat de saus inkoken.
  • Monteer de saus met boter, dille, zout en peper.
  • Was de spinazie.
  • Roerbak de spinazie 2-3 minuten in de rest van de boter.
  • Voeg de garnalen toe en warm even mee.
  • Serveer asperges met tagliatelle, saus en spinazie.
  • Garneer met dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties:
  • Vervang de witte wijn door Noilly Prat
  • Vervang de garnalen door gerookte zalm 
  • Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
  • Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.
 
Serveertip:
Serveer de asperges met garnalen en tagliatelle direct.
Wijnadvies:
  • Vin d'Alsace Riesling: De wijn in de saus past goed bij de asperges en garnalen.
  • Droge witte wijn (bijv. Sauvignon Blanc): Een frisse witte wijn met kruiden tonen complementeert de smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pasta / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Feestdagen etc Pasen