Asperges met Ham en een Krokante Kruidenkorst uit de Oven

Een rustieke foodfoto van witte asperges omwikkeld met ham en bedekt met een krokante kruidenkorst, geserveerd in een ovenschaal op een houten tafel, met verse asperges, peterselie en broodkruimels eromheen.

Asperges met Ham en een Krokante Kruidenkorst uit de Oven

Dit lente-recept voor Asperges met Ham uit de Oven is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat de smaak van de lente viert. De zachte asperges worden perfect gecombineerd met een krokante, hartige korst.
Porties: 1 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
kostprijs per persoon € 8,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g witte asperges
  • 25 g achterham
  • 6,5 g gesmolten boter ik gebruikte walnotenboter
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 0,75 eetlepel peterselie
  • ½ sneetje oud witbrood of paneermeel
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de asperges met een dunschiller van de kopjes naar beneden en snijd de harde onderkanten weg, zodat alle asperges even lang zijn.
  • Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water.
  • Laat ze van het vuur af nog 8-10 minuten nagaren.
  • Hak ondertussen de achterham en peterselie heel fijn.
  • Maal het witbrood in de keukenmachine tot fijne kruimels.
  • Laat de boter smelten.
  • Doe de broodkruimels in een kom en meng de ham, peterselie, wat zout en peper erdoor.
  • Roer tot slot de gesmolten boter erdoor.
  • Laat de asperges goed uitlekken in een vergiet en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Bestrijk ze met de crème fraîche en strooi het hammengsel erover.
  • Schuif de schaal in de oven en laat de asperges uit de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Deze asperges met ham zijn heerlijk met gekookte krieltjes. Je kunt ze ook serveren met gebakken vis of een stukje vlees.
 

Wijnadvies

Bij dit gerecht met witte asperges past een droge en fruitige witte wijn. Een Sauvignon Blanc, Pinot Blanc of een Grüner Veltliner is een uitstekende keuze.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaargetijde: Lente