Een elegante presentatie van 'Asperges met Kruidenbotersaus' op een rustieke houten serveerschaal. De witte asperges zijn netjes gerangschikt en overgoten met een romige, gouden kruidenbotersaus met groene kruidensporen. Naast de asperges staat een schaaltje met extra saus, versierd met een takje verse kruiden en een subtiele hint van citroensap. De warme, uitnodigende achtergrond versterkt de gezellige sfeer. Er is nergens tekst zichtbaar op het servies of in de omgeving. 🌿🍋✨

Asperges met Kruidige Botersaus

Geniet van deze heerlijk gekruide asperges met een romige botersaus. Het perfecte bijgerecht voor een lichte, zomerse maaltijd!
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel boter
  • 100 g roomboter
  • 1 eetlepel Silvo kruidenmix voor kruidenboter
  • Een paar druppels citroensap
  • 3 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) van de asperges af.
  • Schil de asperges van iets onder het kopje naar de onderkant met een dunschiller of aspergemesje.
  • Leg de geschilde asperges in koud water.
  • Breng in een grote pan (of aspergepan) ruim water aan de kook en voeg suiker, zout en boter toe.
  • Leg de asperges erin, breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de afgesloten pan nog 15-20 minuten nagaren in het kookvocht.
  • Smelt de roomboter in een steelpan, voeg de Silvo kruidenmix, citroensap en crème fraîche toe, en verwarm al roerend (niet koken).
  • Schenk wat van de saus over de asperges en serveer de rest in een sauskom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past uitstekend bij de romige kruidenbotersaus en de delicate smaak van de asperges.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 22 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Pasen