Asperges met Kruidige Botersaus
Geniet van deze heerlijk gekruide asperges met een romige botersaus. Het perfecte bijgerecht voor een lichte, zomerse maaltijd!
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- ½ theelepel suiker
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel boter
- 100 g roomboter
- 1 eetlepel Silvo kruidenmix voor kruidenboter
- Een paar druppels citroensap
- 3 eetlepels crème fraîche
Instructies
- Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) van de asperges af.
- Schil de asperges van iets onder het kopje naar de onderkant met een dunschiller of aspergemesje.
- Leg de geschilde asperges in koud water.
- Breng in een grote pan (of aspergepan) ruim water aan de kook en voeg suiker, zout en boter toe.
- Leg de asperges erin, breng het water opnieuw aan de kook en laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de afgesloten pan nog 15-20 minuten nagaren in het kookvocht.
- Smelt de roomboter in een steelpan, voeg de Silvo kruidenmix, citroensap en crème fraîche toe, en verwarm al roerend (niet koken).
- Schenk wat van de saus over de asperges en serveer de rest in een sauskom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past uitstekend bij de romige kruidenbotersaus en de delicate smaak van de asperges.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 3 g | Vet: 22 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 5 g