Kook de eieren in hard.
Spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en hak ze grof.
Maak intussen de radijsjes schoon en was ze.
Houd 4 radijsjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes.
Schep in een kom het ei, de radijs, de mayonaise en de crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Schil de witte asperges met een dunschiller van vlak onder de kop naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Kook de witte asperges in een pan met ruim water en zout in 12-15 minuten beetgaar.
Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de groene asperges af en kook ze in een andere pan met ruim water en zout in 8-10 minuten beetgaar.
Schep de asperges voorzichtig met een schuimspaan in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Dep ze met keukenpapier droog.
Leg de asperges met de koppen gelijk en snijd ze aan de onderkant op gelijke lengte (neem de kortste maat).
Halveer de plakken ham in de breedte en rol steeds 2 asperges (van gelijke kleur) aan de onderkant in de plakken ham.
Verdeel de witte en groene aspergerolletjes zo over 2 borden dat de kleuren om en om liggen.
Schep de eiermayonaise ernaast.
Snijd de achtergehouden radijsjes in stukjes.
Knip de tuinkers van het bedje.
Garneer de asperges met toefjes tuinkers en radijs.