voorkomt dat je scherm uit gaat
 Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
- Verwarm de oven voor op 2200°C. 
- Snijd de harde uiteinden van de asperges af en schil de stengels. 
- Breng in een grote braadpan zoveel water aan de kook, dat de asgerges onder staan. 
- Voeg per 11/4 liter water 1 theelepel zout toe. 
- Leg de asperges in het kokende water en kook ze ± 6 minuten tot ze zacht, maar niet papperig zijn. 
- Laat de asperges uitlekken en leg ze onmiddellijk in een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen. 
- Vet een ovenschaal in waarin de asperges in 2 of 3 lagen naast elkaar kunnen liggen. 
- Verdeel klontjes boter over elke laag asperges en strooi er royaal Parmezaanse kaas en versgemalen peper over. 
- Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven tot de kaas begint te smelten. 
- Dien de asperges onmiddellijk op. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
	
Gerelateerd
		 
			Receptenplein.nl
Home / Asperges uit Parma