Aspergesalade met gerookte kipfilet
Een heerlijk lenterecept van Nederlandse bodem. Het is een licht gerecht, dat erg eenvoudig is te bereiden. De structuur is zacht met een knapperige tint door de frisée en bosui. Lekker met warme broodjes en boter.
Ingrediënten
Instructies
- Schil de asperges van vlak onder de kop naar beneden.
- Snijd de houtachtige uiteinden eraf.
- Kook de asperges in ruim water met suiker, zout en foelie in 15 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken.
- Was de frisée en verdeel de binnenste fijne blaadjes over vier borden.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes, de kipfilet in dunne plakjes en de asperges in stukjes.
- Roer een sausje van de halvanaise met de slagroom, het kerriepoeder, een snufje cayennepeper en zout.
- Schep de aspergestukjes en de kipfilet erdoor.
- Verdeel de aspergesalade over de frisée en bestrooi met de uiringetjes.