Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Platte schaal van 30 x 40 cm
Ingrediënten
- 400 gr groene asperges
- 400 gr witte asperges
- Zout naar smaak
- 4 eieren
- 2 rijpe vleestomaten
- 8 eetlepels mayonaise
- 125 ml crème fraîche
- 4 theelepels kerriepoeder
- 250 gr zalmsnippers bijvoorbeeld van Foppen
- Versgemalen peper naar smaak
- 2 eetlepels vers citroensap
Instructies
- Was de groene asperges voorzichtig en laat ze 15 minuten weken in koud water.
- Schil ondertussen de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden met een dunschiller.
- Snijd de houtachtige uiteinden (ongeveer 2 cm) van zowel de groene als witte asperges af.
- Snijd de asperges schuin in stukjes van ongeveer 3 cm.
- Kook de groene asperges in ruim gezouten water gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte, tot ze beetgaar zijn.
- Kook de witte asperges in een andere pan met ruim gezouten water gedurende 10-20 minuten, afhankelijk van de dikte, tot ze beetgaar zijn.
- Spoel de asperges af onder koud water in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Kook de eieren hard gedurende 10 minuten.
- Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en hak ze grof.
- Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten, dompel ze enkele seconden onder in kokend water (zoals bij de eieren), spoel ze af onder koud water en verwijder de schil.
- Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Roer in een kom mayonaise, crème fraîche en kerriepoeder tot een smeuïge saus.
- Meng in een grote kom voorzichtig de asperges, eieren, zalmsnippers, zout en peper.
- Besprenkel het geheel met vers citroensap.
- Plaats een kom met de saus in het midden van de schaal en schep de aspergesalade eromheen. Garneer met tomaatblokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze eigentijdse Aspergesalade met Zalm en Kerriesaus!