Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- of
Ingrediënten
- 5 vellen fillobladerdeeg diepvries
- 100 g Hollandse geitenkaas
- 1 kg witte asperges
- 25 g boter
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 125 ml slagroom
- 3 eieren
- versgemalen vierseizoenenpeper
Instructies
- Fillodeeg in verpakking in 2 uur laten ontdooien.
- Geitenkaas ontkorsten en raspen.
- Asperges schillen en in ca. 15 min. beetgaar koken.
- Afgieten en in vergiet goed laten uitlekken.
- Oven voorverwarmen op 200 °C. (In magnetron) boter smelten.
- Fillodeeg voorzichtig uitvouwen en vellen met boter bestrijken.
- Ingevette ovenschaal of quichevorm losjes met deeg bekleden.
- In keukenmachine of met staafmixer basilicum met slagroom pureren.
- Eieren, kaas en zout en peper naar smaak erdoor mengen.
- Mengsel op deegbodem schenken en asperges met kopjes om en om erin leggen.
- Taart in oven in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken.