Aspergetaart met Geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 300 g zachte geitenkaas
  • 6 eetlepels melk
  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel honing
  • 1 zakje rucolasla 30 g, fijngeknipt
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 1 zakje hazelnoten 65 g, grofgehakt

Instructies

  • Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met zout gedurende 10 minuten.
  • Laat ze vervolgens nog 10 minuten afgedekt in het kookwater staan en laat ze uitlekken.
  • Roer in een kom de geitenkaas los met 4 eetlepels melk, 1 eierdooier en honing.
  • Meng de fijngeknipte rucola erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een langwerpige lap, waarbij je de rand iets dikker laat.
  • Leg het uitgerolde deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met het geitenkaasmengsel, waarbij je de rand vrijhoudt.
  • Verdeel de asperges over het deeg.
  • Klop de andere eierdooier los met de resterende melk en bestrijk hiermee de aspergetaart.
  • Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Haal de aspergetaart uit de oven en bestrooi deze met de geroosterde hazelnoten.
  • Snijd de taart in vier stukken en serveer warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze hartige taart met delicate smaken van geitenkaas en asperges past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De wijn zal de smaken van het gerecht aanvullen zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 18 g | Vet: 34 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch