Aubergine-Gehakt Lasagne met Taleggio Kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 150 g Taleggio kaas
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 pakken Alpro® Soya Gehakt
  • Alpro® Soya Bakken & Braden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergines in de lengte in dunne repen van ongeveer 0,5 cm.
  • Bestrooi ze met een beetje zout en laat dit 20 minuten intrekken.
  • Schil de ui en knoflook en snipper ze fijn.
  • Doe een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden in de pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg na ongeveer 8 minuten de blikjes tomatenblokjes toe, samen met de basilicum, en laat het geheel sudderen gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Dep ondertussen de auberginerepen droog met keukenpapier en bak ze om en om in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Maak in een ovenschaal laagjes.
  • Begin met de saus, daarop het Alpro® Soya Gehakt, vervolgens de Taleggio en mozzarella, en als laatste de auberginerepen.
  • Herhaal deze volgorde totdat alle ingrediënten op zijn.
  • Bak de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Pasta / Vleesvervangers
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch