Aubergine-Gehakt Lasagne met Taleggio Kaas
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes basilicum
- 2 blikken tomatenblokjes
- 150 g Taleggio kaas
- 2 bollen mozzarella
- 2 pakken Alpro® Soya Gehakt
- Alpro® Soya Bakken & Braden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aubergines in de lengte in dunne repen van ongeveer 0,5 cm.
- Bestrooi ze met een beetje zout en laat dit 20 minuten intrekken.
- Schil de ui en knoflook en snipper ze fijn.
- Doe een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden in de pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg na ongeveer 8 minuten de blikjes tomatenblokjes toe, samen met de basilicum, en laat het geheel sudderen gedurende ongeveer 10 minuten.
- Dep ondertussen de auberginerepen droog met keukenpapier en bak ze om en om in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Maak in een ovenschaal laagjes.
- Begin met de saus, daarop het Alpro® Soya Gehakt, vervolgens de Taleggio en mozzarella, en als laatste de auberginerepen.
- Herhaal deze volgorde totdat alle ingrediënten op zijn.
- Bak de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 3 mg | Sugar: 8 g