Aubergine Kaviaar

Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wél een heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van aubergines
Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • ½ bosje verse koriander fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat tot het vel begint te rimpelen.
  • Draai ze af en toe om tijdens het roosteren.
  • Snijd de aubergines in de lengte open en schep het zachte vruchtvlees eruit met een lepel.
  • Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg de knoflook, olijfolie, azijn, fijngehakte koriander, zout en peper toe.
  • Mix alles tot een dikke massa ontstaat.
  • Voeg geleidelijk olijfolie toe tot het een romige consistentie heeft.
  • Proef en voeg indien nodig extra zout en/of peper toe.
  • Garneer de "kaviaar" eventueel met ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.

Serveertips:

  • Serveer de auberginekaviaar met Marokkaans of Turks brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze smakelijke vegetarische spread gemaakt van aubergines is een heerlijk voorgerecht om te serveren met knapperig brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch