Aubergines met Tomaat en Knoflook

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • Scheutje olijfolie
  • Zout

Instructies

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe deze in een kom.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit het rode pepertje.
  • Bestrooi de tomatenblokjes met wat zout, voeg de plakjes knoflook, een eetlepel azijn, wat olie, het fijn gesneden rode pepertje en wat fijngehakte peterselie toe.
  • Laat het geheel 30 minuten marineren.
  • Was ondertussen de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden zonder de schil te verwijderen.
  • Snijd het vruchtvlees van de aubergines kruislings in, bestrooi de helften met zout en schenk er wat olie overheen.
  • Plaats de auberginehelften met de vlakke kant naar beneden in een ovenschaal en bak deze
  • ongeveer 25 minuten in de oven op 200ºC.
  • Leg de auberginehelften op een serveerbord en strooi de gemarineerde tomatenblokjes
  • eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze aubergineschotel zowel lauwwarm als koud als een heerlijk bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch