Aubergines met Tomaat en Knoflook
Ingrediënten
Instructies
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe deze in een kom.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes en verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit het rode pepertje.
- Bestrooi de tomatenblokjes met wat zout, voeg de plakjes knoflook, een eetlepel azijn, wat olie, het fijn gesneden rode pepertje en wat fijngehakte peterselie toe.
- Laat het geheel 30 minuten marineren.
- Was ondertussen de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden zonder de schil te verwijderen.
- Snijd het vruchtvlees van de aubergines kruislings in, bestrooi de helften met zout en schenk er wat olie overheen.
- Plaats de auberginehelften met de vlakke kant naar beneden in een ovenschaal en bak deze
- ongeveer 25 minuten in de oven op 200ºC.
- Leg de auberginehelften op een serveerbord en strooi de gemarineerde tomatenblokjes
- eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze aubergineschotel zowel lauwwarm als koud als een heerlijk bijgerecht.