Couscoussalade met groene asperges en basilicum

Australische Couscoussalade met Groene Asperges en Basilicum

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • Schil en sap van 1 limoen
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 125 g couscous
  • 15 g basilicum grof gehakt
  • 30 g rucola grof gescheurd

Instructies

  • Snijd de houtachtige uiteinden (ongeveer 2 cm) van de onderkant van de asperges af.
  • Snijd de asperges in 4 gelijke stukken.
  • Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en 1 theelepel zout gedurende 2 minuten, tot ze beetgaar zijn.
  • Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
  • Meng in een kom de Thaise vissaus, limoensap en -rasp, basterdsuiker, rode peper, knoflook en 2 eetlepels olie.
  • Breng op smaak met zout.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
  • Schep de asperges en gehakte basilicum door de couscous en breng op smaak met de dressing.
  • Breng de rucola op smaak met 1 eetlepel olie en zout, en leg het op de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze verfrissende couscoussalade is perfect als lichte lunch of als bijgerecht bij gegrilde gerechten.
Serveer het met een glas gekoelde Australische Sauvignon Blanc om de smaken te complimenteren.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 165 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 6 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Australië