Vissoep met rivierkreeftjes

Australische Vissoep met Rivierkreeftjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 cm gember in plakjes
  • 2 teentjes knoflook in plakjes
  • ½ chilipeper verkruimeld
  • 500 ml gezeefde tomaten pak
  • 500 ml visbouillon van tablet
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 200 g zeewolffilet in grove stukken
  • 8 stoneleeks in stukken
  • 50 g diepvrieserwten
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 15 g basilicum

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin op matig vuur gedurende 1 minuut de plakjes gember, knoflook en verkruimelde chilipeper.
  • Voeg de gezeefde tomaten, visbouillon en sherry toe.
  • Laat het geheel op matig vuur 5 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de soep boven een kom en verwarm deze opnieuw in de pan.
  • Voeg de zeewolffilet, stoneleeks en diepvrieserwten toe en laat ze zachtjes 5 minuten koken.
  • Meng de rivierkreeftjes door de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel deze over vier diepe borden.
  • Scheur de basilicum in grove stukken en strooi deze over de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze aromatische vissoep met zeevruchten vraagt om een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio om de smaken te accentueren.

Voedingswaarden

Calories: 155 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 15 g | Vet: 4 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Australië