Authentieke Bami Goreng met Varkensvlees, Kip en Ontbijtspek

Authentieke Bami Goreng met Varkensvlees, Kip en Ontbijtspek

Een klassieke Indonesische Bami Goreng met varkensvlees, kip, ontbijtspek, en groenten. Een rijkelijk gevulde maaltijd vol smaak!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 100 g varkensvlees in blokjes
  • 100 g kippenvlees in blokjes
  • 50 g ontbijtspek in stukjes
  • 4 eieren
  • ½ blik visballetjes in vieren gesneden (optioneel)
  • 200 g spitskool gesneden
  • 50 g prei in ringen gesneden
  • 50 g ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 25 g selderij fijngehakt
  • 3 eetlepels vissaus of sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Peper naar smaak
  • Mespuntje ve-tsin optioneel
  • 6 eetlepels olie
  • Margarine om te bakken

Instructies

  • Kook de eiermie 5 minuten in 2 liter kokend water.
  • Haal de slierten uit elkaar met 2 vorken, laat uitlekken in een vergiet, en voeg een beetje olie toe om plakken te voorkomen.
  • Verhit wat margarine in een pan en bak de eieren tot een omelet.
  • Breek de omelet in stukken en zet apart.
  • Verhit 6 eetlepels olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de knoflook en prei toe en roerbak kort.
  • Voeg het varkensvlees, kip, en visballetjes toe en bak op laag vuur.
  • Voeg selderij, vissaus of sojasaus, ketjap manis, peper en ve-tsin toe en meng goed.
  • Voeg de gekookte mie toe en bak alles al omscheppend.
  • Voeg als laatste de omelet toe en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 28 g | Vet: 32 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Noedels / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch