Authentieke Bami Goreng met Varkensvlees, Kip en Ontbijtspek
Een klassieke Indonesische Bami Goreng met varkensvlees, kip, ontbijtspek, en groenten. Een rijkelijk gevulde maaltijd vol smaak!
Ingrediënten
- 250 g eiermie
- 100 g varkensvlees in blokjes
- 100 g kippenvlees in blokjes
- 50 g ontbijtspek in stukjes
- 4 eieren
- ½ blik visballetjes in vieren gesneden (optioneel)
- 200 g spitskool gesneden
- 50 g prei in ringen gesneden
- 50 g ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- 25 g selderij fijngehakt
- 3 eetlepels vissaus of sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- Peper naar smaak
- Mespuntje ve-tsin optioneel
- 6 eetlepels olie
- Margarine om te bakken
Instructies
- Kook de eiermie 5 minuten in 2 liter kokend water.
- Haal de slierten uit elkaar met 2 vorken, laat uitlekken in een vergiet, en voeg een beetje olie toe om plakken te voorkomen.
- Verhit wat margarine in een pan en bak de eieren tot een omelet.
- Breek de omelet in stukken en zet apart.
- Verhit 6 eetlepels olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook en prei toe en roerbak kort.
- Voeg het varkensvlees, kip, en visballetjes toe en bak op laag vuur.
- Voeg selderij, vissaus of sojasaus, ketjap manis, peper en ve-tsin toe en meng goed.
- Voeg de gekookte mie toe en bak alles al omscheppend.
- Voeg als laatste de omelet toe en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 28 g | Vet: 32 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g