Traditionele Glühwein geserveerd in kleurrijke keramische mokken, gegarneerd met sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en steranijs, met zacht opstijgende stoom.

Authentieke Glühwein met Citrus en Specerijen

Geniet van deze traditionele Duitse Glühwein, perfect voor koude winterdagen. Een verwarmende combinatie van rode wijn, citrus en winterse specerijen!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • ruime pan
  • Serveermokken of glazen

Ingrediënten

  • 1 liter soepele rode wijn bijv. AH Huiswijn rood
  • 1 citroen in partjes
  • 1 sinaasappel in partjes
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • Suiker naar smaak

Instructies

  • Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg de partjes citroen en sinaasappel toe, samen met het kaneelstokje en de kruidnagels.
  • Verwarm het mengsel zachtjes op laag vuur (niet laten koken om de alcohol te behouden) en laat de smaken minimaal 15 minuten in de wijn trekken.
  • Zeef de glühwein om de partjes fruit en specerijen te verwijderen.
  • Roer suiker naar smaak door de glühwein.
  • Serveer warm in mokken of glazen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Glühwein is heerlijk met een stukje traditioneel Duits kerstgebak zoals Stollen of Lebkuchen. Ook perfect als warme drank bij een winterse buitenactiviteit.
Wijnadvies:
Gebruik een soepele, niet te zware rode wijn zoals een Merlot of Spätburgunder voor een uitgebalanceerde smaak.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 0.5 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Warme dranken
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Snel te maken
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw