Authentieke Hongaarse Goulash met Runderlapjes
Een heerlijk hartige Hongaarse goulash, langzaam gestoofd voor een diepe, rijke smaak. Perfect comfort food!
Ingrediënten
- 700 gram runderlap in blokjes
- 240 gram rijst
- 2 eetlepels Hongaarse paprikapoeder zoet
- 3 paprika's rood, geel, groen, in blokjes
- 3 tenen knoflook geperst
- 3 uien gesneden
- 8 tomaten in blokjes
- 1 theelepel gemalen foelie
- 2 theelepels karwijzaad kummel
- 10 jeneverbessen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Verhit een braadpan op middelhoog vuur en voeg de gesneden uien, knoflook en runderlapjes toe.
- Braad het vlees goed aan totdat het bruin is.
- Voeg de paprika's en tomaten toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Voeg het paprikapoeder, gemalen foelie, karwijzaad, jeneverbessen, zout en peper toe aan de pan.
- Breng het geheel aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en plaats een hitteverdeler (sudderplaatje) onder de pan.
- Laat de goulash 6 uur langzaam sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
- Kook vlak voor het opdienen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de goulash met de rijst en een frisse tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Hongaarse Egri Bikavér (Stierenbloed).
Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g