Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram runderstoofvlees riblap, in blokjes gesneden
- 3 grote uien grof gesneden
- 1 kleine rode peper
- 4 tenen knoflook gehakt
- 2 cm gember geschild en geraspt
- 1 eetlepel gemalen koriander
- ½ eetlepel gemalen komijn
- 1 ½ cm laos galanga, vers of gedroogd
- 300 ml kokosmelk
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1 steranijs
- 1 stengel sereh citroengras, gekneusd
- 1 limoen vers
Instructies
- Bak het runderstoofvlees op hoog vuur tot het bruin is.
- Vijzel of hak de rode peper, knoflook, en laos fijn.
- Meng dit met de geraspte gember en gemalen koriander en komijn.
- Voeg dit kruidenmengsel toe aan het rundvlees en bak even mee.
- Bak de uien kort mee en blus af met 100 ml water.
- Voeg nu ook de kokosmelk, palmsuiker, steranijs en gekneusde sereh toe.
- Breng langzaam aan de kook.
- Plaats alles in een dichte stoomovenpan en plaats in de stoomoven.
- Dek eventueel af met een deksel of lekplaat.
- Temperatuur: 100 °C
- Tijd: 150-160 minuten
- OF
- Temperatuur: 120 °C
- Tijd: 55-60 minuten
- Controleer op gaarheid en indien nodig, laat het nog even indikken op de kookplaat.
- Serveer de rendang met gestoomde rijst en partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid: Hetelucht Plus 110 °C gedurende dezelfde tijd. Roer af en toe het vlees om.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn met een fruitige smaak, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g