Authentieke Thaise Rode Currypasta
Equipment
- Hakmachine of keukenmachine,
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 2 cm verse gemberwortel
- 2 sjalotten
- 8 teentjes knoflook
- 1 stengel citroengras sereh
- 2 rode pepers
- ⅛ blokje trassi oedang garnalenpasta à 25 g
- ½ theelepel gemalen komijn djinten
- 1 theelepel gemalen laos
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Pluk de blaadjes van de koriander.
- Schil de gemberwortel, pel de sjalotten en de knoflook.
- Snijd de korianderstelen, gemberwortel, sjalotten en knoflook grof.
- Verwijder het buitenste stugge blad van het citroengras en snijd de zachte binnenste in ringetjes.
- Verwijder naar wens de scherpe zaadjes uit de rode pepers en snijd de pepers fijn.
- Doe alle gesneden ingrediënten in een hakmachine en hak ze fijn door de machine tweemaal in te drukken.
- Schraap het mengsel met een spatel van de wand van de hakmachine en verdeel het opnieuw in de machine.
- Herhaal dit proces tot het mengsel een gladde structuur heeft.
- Voeg de trassi, gemalen komijn en gemalen laos toe aan het mengsel in de hakmachine en maal nogmaals gedurende 5 seconden.
- Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
- Voeg de kruidenpasta toe aan de verwarmde olie en bak gedurende 5 minuten zachtjes, tot de geur vrijkomt.
- Laat de currypasta afkoelen en verdeel het in 4 porties (elk voor 4 personen).
- Vries de porties in voor later gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
De zelfgemaakte Thaise currypasta is in de koelkast hooguit één week houdbaar, maar blijft enkele maanden houdbaar als het ingevroren wordt. Bewaar de currypasta bij voorkeur in wegwerpzakjes in de vriezer om te voorkomen dat aroma's en kleurstoffen in het kunststof van diepvriesdozen trekken.
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij de pittige smaken van deze Thaise curry.Voedingswaarden
Calories: 15 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 1 g | Zout: 0.1 mg