Avocado-walnootijs in een glas, gegarneerd met gehakte walnoten en café noir koekjes, in Mexicaanse keuken.

Avocado-Walnootijs met Café-Noir Koekjes

Geniet van een zijdezacht avocado-walnootijs, perfect voor een zomerse traktatie en afgemaakt met knapperige walnoten en café-noir koekjes.
Porties: 2
(inclusief vriezer) 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ rijpe avocado
  • ½ eetlepel citroensap
  • dl Carte d'Or walnootijs Ola
  • ½ zakje walnoten 45 g, Baukje, grof gehakt
  • 4 café-noir koekjes Verkade

Instructies

  • Schil de halve avocado en pureer deze met het citroensap.
  • Laat de puree ongeveer 10 minuten licht bevriezen.
  • Meng de licht bevroren avocadopuree met het walnootijs.
  • Zet het mengsel nog 30 minuten in de vriezer.
  • Hak de walnoten grof.
  • Serveer het avocado-walnootijs in bolletjes in glazen en strooi de gehakte walnoten erover.
  • Voeg 2 café-noir koekjes toe per glas als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past mooi bij dit romige avocado-walnootijs en versterkt de zoete, nootachtige smaken.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert / Noten
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick