Avocado-Walnootijs met Café-Noir Koekjes
Geniet van een zijdezacht avocado-walnootijs, perfect voor een zomerse traktatie en afgemaakt met knapperige walnoten en café-noir koekjes.
Equipment
- blender of keukenmachine
Ingrediënten
- ½ rijpe avocado
- ½ eetlepel citroensap
- 2½ dl Carte d'Or walnootijs Ola
- ½ zakje walnoten 45 g, Baukje, grof gehakt
- 4 café-noir koekjes Verkade
Instructies
- Schil de halve avocado en pureer deze met het citroensap.
- Laat de puree ongeveer 10 minuten licht bevriezen.
- Meng de licht bevroren avocadopuree met het walnootijs.
- Zet het mengsel nog 30 minuten in de vriezer.
- Hak de walnoten grof.
- Serveer het avocado-walnootijs in bolletjes in glazen en strooi de gehakte walnoten erover.
- Voeg 2 café-noir koekjes toe per glas als garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past mooi bij dit romige avocado-walnootijs en versterkt de zoete, nootachtige smaken.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal