Avocado-Zalmsalade met Pesto Dressing
Ingrediënten
- 1 zakje aardappelblokjes 450 g
- 1 zalmfilet ca. 200 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 avocado
- ½ bakje pestodressing Italiaans, 100 g
- 125 ml crème fraîche
- Versgemalen zwarte peper
Instructies
- Kook de aardappelblokjes in ongeveer 6 minuten beetgaar.
- Snijd intussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm.
- Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de zalmblokjes ongeveer 4 minuten.
- Schil de avocado en snijd deze in blokjes.
- Spoel de aardappelblokjes af onder koud water in een zeef.
- Meng in een kom de pestodressing en crème fraîche.
- Voeg de aardappelblokjes, zalm en avocado toe aan de dressing en meng goed.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze avocado-zalmsalade met pesto dressing past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.Voedingswaarden
Calories: 630 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 27 g | Vet: 46 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g