Avocado-Zalmsalade met Pesto Dressing

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zakje aardappelblokjes 450 g
  • 1 zalmfilet ca. 200 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 avocado
  • ½ bakje pestodressing Italiaans, 100 g
  • 125 ml crème fraîche
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Snijd intussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de zalmblokjes ongeveer 4 minuten.
  • Schil de avocado en snijd deze in blokjes.
  • Spoel de aardappelblokjes af onder koud water in een zeef.
  • Meng in een kom de pestodressing en crème fraîche.
  • Voeg de aardappelblokjes, zalm en avocado toe aan de dressing en meng goed.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze avocado-zalmsalade met pesto dressing past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 630 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 27 g | Vet: 46 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Salade / Zalm
Land van herkomst Internationaal