Avocadosalade met Krab
Ingrediënten
- 4 avocado's
- Sap van ½ citroen
- ½ komkommer
- 2 kleine tomaten
- 1 takje bladselderij
- 1 kleine ananas
- 1 krop krulsla of rode sla
- 400 gram krabvlees
- 1 dl cocktailsaus
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 4 theelepels zwarte lompviseieren
Instructies
- Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel ze met het citroensap.
- Snijd de geschilde komkommer in julienne reepjes.
- Was de tomaten en de selderij.
- Pel de tomaten en verdeel ze in kwarten.
- Snijd de selderij in julienne reepjes.
- Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Leg de krulsla of rode sla op 4 borden en schik daarop een mengsel van de gesneden groenten, de ananas en het krabvlees.
- Garneer de salade met cocktailsaus, gehakte bieslook en de zwarte lompviseieren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke en kleurrijke salade als een lichte en gezonde maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g