Aziatisch Gemarineerd Buikspek
Serveer dit heerlijk gemarineerde buikspek met Aziatische smaken als een onweerstaanbaar hoofdgerecht voor een smaakvolle maaltijd!
Ingrediënten
- 1 kilo buikspek
- 2 eetlepels Hoi-sin saus
- 2 eetlepels Tahin
- 2 eetlepels zwarte bonen
- 125 gram palmsuiker
- 1 theelepel five spice poeder
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
- Smeer het buikspek grondig in met de marinade.
- Plaats het gemarineerde buikspek in een vacuümzak en vacumeer op stand 3.
- Je kunt er ook voor kiezen om het buikspek in te smeren met de marinade en vervolgens in de oven te garen op een lage temperatuur van 68 °C (Boven- en onderwarmte) gedurende 10 uur.
- Als je hebt gekozen voor het vacumeren, stel dan de functie sous-vide of stomen in op 68 °C voor 10 uur.
- Dit maakt het gemakkelijk om voor te bereiden en alleen af te grillen op de barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtgekoelde rode wijn zoals een Pinot Noir zou goed samengaan met dit Aziatisch gemarineerde buikspek.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 15 g