Aziatische Gehaktballen

Aziatische Gehaktballen met Kruidige Saus

Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt varken-rund mix
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 ½ theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • ¼ theelepel 5 spice kruiden
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eieren
  • 2 ½ eetlepel vers gesnipperde peterselie
  • Roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van ¼ citroen

Instructies

  • Doe het gehakt in een grote kom en voeg de fijngesnipperde ui, sjalot, 1 ei, paneermeel en alle kruiden toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg het tweede ei en de ketjap toe, kneed het geheel goed door elkaar.
  • Laat het mengsel kort opstijven in de koelkast en vorm dan 4 gelijke ballen van 125 g per stuk.
  • Verhit wat roomboter en olijfolie in een koekenpan en braad de gehaktballen rondom mooi aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn.
  • Voeg vervolgens één koffiebeker water toe en een scheut sojasaus.
  • Laat het geheel inkoken en laat de gehaktballen tegelijkertijd smoren tot ze gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Aziatische gehaktballen met de kruidige saus en geniet van de smaken uit Azië!

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Azië