Aziatische Rijstomelet met Peultjes

Porties: 1 persoon
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g peultjes
  • 2 eieren
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 zakje voorgekookte langkorrelige rijst 250 g
  • 1-2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 3 eetlepels Japanse sojasaus of ketjap manis

Instructies

  • Kook de peultjes in ruim water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Giet ze af en zet opzij.
  • Klop in een kom de eieren los met de bosuitjes, sesamolie, ½ theelepel zout en peper.
  • Verwarm de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit in een grote koekenpan de olie en bak een dunne omelet van het eimengsel.
  • Roer in een kommetje de chilisaus met de sojasaus en 1 eetlepel water tot een saus.
  • Meng de warme rijst door de peultjes.
  • Leg de omelet op een bord, schep het rijst-peultjesmengsel erop en vouw de omelet dubbel.
  • Serveer met de chilisaus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling, vormt een goede aanvulling op dit Aziatische gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 3.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch