Aziatische Tilapia met Geroerbakte Groenten
Ingrediënten
- 200 g winterwortel
- 1 rode ui
- ½ bosje verse koriander ca. 7,5 g
- 3 eetlepels rode chilisaus
- 2 tilapiafilets ca. 200 g
- Zout
- Versgemalen peper
- ½ eetlepel sesamzaad
Instructies
- Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem schuin in dunne plakjes.
- Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes.
- Hak de koriander grof.
- Meng in een magnetronschaal de wortel, ui en de helft van de gehakte koriander.
- Roer in een kopje 1 eetlepel chilisaus los met ½ dl water en schenk dit over de groenten.
- Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en leg ze naast elkaar op de groenten.
- Bestrijk de tilapiafilets met 2 eetlepels chilisaus.
- Strooi de resterende gehakte koriander en het sesamzaad erover.
- Dek de magnetronschaal af en laat de groenten en vis in de magnetron op vol vermogen (ca.
- 800 Watt) gedurende 7-8 minuten gaar worden.
- Serveer de Aziatische tilapia met geroerbakte groenten en eventueel aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vormt een mooie aanvulling op de Aziatische smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g