Aziatische Tilapia met Geroerbakte Groenten

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g winterwortel
  • 1 rode ui
  • ½ bosje verse koriander ca. 7,5 g
  • 3 eetlepels rode chilisaus
  • 2 tilapiafilets ca. 200 g
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • ½ eetlepel sesamzaad

Instructies

  • Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem schuin in dunne plakjes.
  • Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes.
  • Hak de koriander grof.
  • Meng in een magnetronschaal de wortel, ui en de helft van de gehakte koriander.
  • Roer in een kopje 1 eetlepel chilisaus los met ½ dl water en schenk dit over de groenten.
  • Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en leg ze naast elkaar op de groenten.
  • Bestrijk de tilapiafilets met 2 eetlepels chilisaus.
  • Strooi de resterende gehakte koriander en het sesamzaad erover.
  • Dek de magnetronschaal af en laat de groenten en vis in de magnetron op vol vermogen (ca.
  • 800 Watt) gedurende 7-8 minuten gaar worden.
  • Serveer de Aziatische tilapia met geroerbakte groenten en eventueel aardappelpuree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vormt een mooie aanvulling op de Aziatische smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij