Babi pangang met krokant varkensvlees in zoete, pittige saus, geserveerd met atjar tjampoer.

Babi Pangang - Krokant Varkensvlees met Zoetzure Saus

Deze Babi Pangang met krokant varkensvlees in een zoetzure saus is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij rijst of mie. Ideaal voor liefhebbers van de klassieke Chinese keuken.
Porties: 5
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees in reepjes gesneden
  • 3 uien fijngesneden
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 500 ml water
  • 1 bouillontablet goudbouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 potje atjar tjampoer
  • Maïzena om te binden

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een braadpan en bak het varkensvlees bruin en krokant.
  • Fruit de uien en voeg ze toe aan het vlees, samen met de bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook.
  • Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng in een aparte pan 500 ml water aan de kook en voeg de bouillontablet, tomatenpuree en stroop toe.
  • Laat even doorkoken en bind de saus met maïzena.
  • Voeg de saus bij het vlees en roer goed door.
  • Voeg vervolgens het potje atjar tjampoer toe.
  • Serveer de babi pangang apart bij rijst of mie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de zoetzure smaken van deze Babi Pangang.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst China
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij