Babi Pangang - Krokant Varkensvlees met Zoetzure Saus
Deze Babi Pangang met krokant varkensvlees in een zoetzure saus is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij rijst of mie. Ideaal voor liefhebbers van de klassieke Chinese keuken.
Equipment
- kookpan
- Roerlepel
Ingrediënten
- 500 g varkensvlees in reepjes gesneden
- 3 uien fijngesneden
- 3 eetlepels ketjap
- 1 theelepel sambal
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel stroop
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 500 ml water
- 1 bouillontablet goudbouillon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 potje atjar tjampoer
- Maïzena om te binden
Instructies
- Verhit een beetje olie in een braadpan en bak het varkensvlees bruin en krokant.
- Fruit de uien en voeg ze toe aan het vlees, samen met de bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook.
- Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen.
- Breng in een aparte pan 500 ml water aan de kook en voeg de bouillontablet, tomatenpuree en stroop toe.
- Laat even doorkoken en bind de saus met maïzena.
- Voeg de saus bij het vlees en roer goed door.
- Voeg vervolgens het potje atjar tjampoer toe.
- Serveer de babi pangang apart bij rijst of mie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de zoetzure smaken van deze Babi Pangang.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1 mg | Sugar: 8 g