Babi Pangang

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensvlees in reepjes
  • 3 uien gesneden
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 500 ml water
  • 1 bouillontablet vlees
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 potje atjar tjampoer
  • Maïzena

Instructies

  • Bak het varkensvlees in een beetje olie bruin en krokant.
  • Voeg de gesneden uien toe aan het vlees, samen met bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook.
  • Laat dit alles ongeveer 15 minuten sudderen.
  • Kook in een andere pan 500 ml water en voeg het bouillonblokje, tomatenpuree en stroop toe.
  • Laat het geheel doorkoken.
  • Bind het mengsel met maïzena tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Voeg het gebonden mengsel toe aan het vlees en voeg het potje atjar tjampoer toe.
  • Serveer de Babi Pangang apart bij rijst of mie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer de Babi Pangang eventueel met wat gesneden lente-ui voor extra smaak en textuur.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst China