Babi tomat met malse varkensblokjes in kruidige tomatensaus, geserveerd in oosterse stijl.

Babi Tomat - Kruidig Varkensvlees met Tomaat

Een smaakvolle Babi Tomat met kruidig varkensvlees en verse tomaten. Perfect als bijgerecht bij rijst of noedels, met een rijk aroma van Indonesische specerijen.
Porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • kookpan
  • Roerlepel

Ingrediënten

  • 250 g varkensvlees in blokjes gesneden
  • 1 theelepel sambal badjak
  • ½ theelepel djahé
  • ½ theelepel sereh
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinten
  • 3 grote tomaten in blokjes gesneden
  • 3 kopjes water

Instructies

  • Breng 3 kopjes water aan de kook in een kookpan.
  • Voeg het varkensvlees, sambal badjak, djahé, sereh, ketoembar, djinten en de blokjes tomaat toe aan het kokende water.
  • Laat het gerecht 45 minuten sudderen op laag vuur, totdat het vlees mals is en de smaken goed zijn ingetrokken.
  • Serveer warm als bijgerecht bij rijst of noedels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de rijke en kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië / Oosters
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Notenvrij