Bacon-Ei Emmentaler Broodjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 afbakbroodjes rond
  • 4 eieren M-formaat
  • 4 plakken bacon
  • 50 gram geraspte Emmentaler
  • 4 takjes tijm
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de bovenkant van het broodje en hol de broodjes uit.
  • Leg een plak mooie bacon in het broodje.
  • Strooi wat van de geraspte Emmentaler op de bodem.
  • Breek in ieder broodje een ei en laat de dooier heel.
  • Strooi hierover wat peper en verse tijm en als laatste de Emmentaler.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
  • Plaats de broodjes op een bakplaat (of een bakplaat met gaatjes) en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.
  • Controleer nu het ei. Als het ei nog niet ver genoeg gestold is, dek het dan af met aluminium folie en laat het op 120 °C verder garen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 17 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Pasen