Bacon-Ei Emmentaler Broodjes
Equipment
Ingrediënten
- 4 afbakbroodjes rond
- 4 eieren M-formaat
- 4 plakken bacon
- 50 gram geraspte Emmentaler
- 4 takjes tijm
- Peper naar smaak
Instructies
- Snijd de bovenkant van het broodje en hol de broodjes uit.
- Leg een plak mooie bacon in het broodje.
- Strooi wat van de geraspte Emmentaler op de bodem.
- Breek in ieder broodje een ei en laat de dooier heel.
- Strooi hierover wat peper en verse tijm en als laatste de Emmentaler.
- Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
- Plaats de broodjes op een bakplaat (of een bakplaat met gaatjes) en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.
- Controleer nu het ei. Als het ei nog niet ver genoeg gestold is, dek het dan af met aluminium folie en laat het op 120 °C verder garen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 17 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g