Bami-Mihoen Soep met Kip en Wokgroenten

Bami-Mihoen Soep met Kip en Wokgroenten

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blok Boemboe Ajam Paniki
  • 400 gram kipfilet in kleine stukjes
  • 1 pak Thaise wokgroente ongeveer 400 gram
  • 1,5 liter bouillon kip of groente
  • 1 pakje glasmihoen of 75 gram bami

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Soep Basis:

  • Doe de boemboe ajam paniki, kipfilet stukjes, Thaise wokgroente en bouillon in een ruime pan.
  • Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur.

Koken:

  • Laat de soep een paar minuten doorkoken totdat de kipfilet gaar is en de smaken goed zijn gemengd.

Mihoen/Bami Toevoegen:

  • Voeg de glasmihoen of bami toe aan de pan.
  • Kook verder volgens de instructies op de verpakking van de mihoen/bami tot deze gaar is.

Serveren:

  • Schep de soep in kommen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep
Land van herkomst Fusion / Indonesië / Thailand