Bananenbeignets
Hier is een moderne draai aan het recept voor bananenbeignets
Equipment
- mes
- Papier
Ingrediënten
- 6 stevige bananen
- 1 kopje zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- 1,5 theelepel gemberpoeder
- 0,5 theelepel zout
- 1,5 theelepel sojasaus
- Melk
- Slaolie of frituurvet
- Poedersuiker
Instructies
- Halveer de gepelde bananen en snijd elke helft in de lengte in tweeën.
- Meng zelfrijzend bakmeel, kaneel, gemberpoeder, zout, sojasaus en melk tot een beslag.
- Wentel de bananen door het beslag en frituur ze in hete slaolie of frituurvet tot ze goudbruin zijn.
- Als de eerste beignet te hard wordt, voeg dan wat extra melk toe aan het beslag om het te verdunnen.
- Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi rijkelijk met poedersuiker en serveer warm.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 3 g | Vet: 4 g