Barbecue Beef Teriyaki met Gele Rijst en Paksoi

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Barbecue of oven
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 200 g malse bieflapjes
  • 1 zakje Conimex Woksaus Beef Teriyaki 80 ml
  • 200 g paksoi
  • 100 g tomaten
  • Conimex Wok Olie
  • 1 zakje Conimex Yellow Long Grain Wok Rijst
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Instructies

Voorbereiden:

  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220°C.

Vlees bereiden:

  • Snijd het vlees in dunne plakjes en bestrijk ze licht aan beide kanten met wat woksaus.
  • Laat de plakjes vlees op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca.
  • 5 minuten gaar worden.

Groenten snijden:

  • Snijd de paksoi in reepjes en de tomaten in partjes.

Groenten wokken:

  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de paksoi en de tomaat 2 minuten.
  • Rijst toevoegen: Voeg de gele rijst en de rest van de woksaus toe en warm goed door.

Serveren:

  • Verdeel de gewokte rijst over grote kommen of borden, leg de plakjes barbecuebeef erbij en bestrooi met de bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige Rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Japan / Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie / Lactosevrij