Barbecue Garnalenschotel met Tomaat en Courgette
Een origineel barbecuerecept met sappige gamba's, verse tomaat en courgette, gebakken in een heerlijke kaneel-citroenmarinade met een romige afwerking van crème fraîche.
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding:
- Meng de olijfolie, citroensap, uitgeperste knoflook, kaneel, zout en peper tot een marinade.
- Verwijder alle losse sprieten en pootjes van de gamba's.
- Leg de gamba's in deze marinade en laat ze in de koeling maximaal 1 uur marineren.
Bereidingswijze:
- Vet de barbecueschaal in met olie of boter.
- Leg de helft van de dunne tomatenplakjes en alle geblancheerde courgetteplakjes op de bodem van de schaal.
- Bestrooi de groenten met zout, peper en oregano.
- Leg de gemarineerde gamba's bovenop de tomaten en courgettes.
- Dek de gamba's af met de andere helft van de tomatenplakjes.
- Meng 6 eetlepels van de gambamariande met de crème fraîche en schenk dit mengsel over de tomaten.
- Plaats de barbecueschaal op de barbecue met het deksel gesloten.
- Laat het gerecht 20 tot 25 minuten garen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit gerecht is een maaltijd op zich, maar past ook uitstekend bij een frisse groene salade of knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij de smaken van de gamba's en de frisse, kruidige saus.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 55 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g