Barbecue Garnalenschotel met Tomaat en Courgette

Barbecuegerecht met gemarineerde gamba’s, plakjes tomaat en courgette in een BBQ-schaal, overgoten met een marinade van crème fraîche, olijfolie, citroen en knoflook. Geserveerd op een houten tafel met zomerse kleuren op de achtergrond in een landelijke barbecuesfeer.

Barbecue Garnalenschotel met Tomaat en Courgette

Een origineel barbecuerecept met sappige gamba's, verse tomaat en courgette, gebakken in een heerlijke kaneel-citroenmarinade met een romige afwerking van crème fraîche.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 24 minuten
marineren 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram gamba's rauw, mogen bevroren zijn
  • 600 gram tomaten in dunne plakken
  • 200 gram courgette geblancheerd en in dunne plakken
  • 4 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 kopjes olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 3,5 eetlepels kaneel
  • zout
  • peper
  • oregano

Instructies

Voorbereiding:

  • Meng de olijfolie, citroensap, uitgeperste knoflook, kaneel, zout en peper tot een marinade.
  • Verwijder alle losse sprieten en pootjes van de gamba's.
  • Leg de gamba's in deze marinade en laat ze in de koeling maximaal 1 uur marineren.

Bereidingswijze:

  • Vet de barbecueschaal in met olie of boter.
  • Leg de helft van de dunne tomatenplakjes en alle geblancheerde courgetteplakjes op de bodem van de schaal.
  • Bestrooi de groenten met zout, peper en oregano.
  • Leg de gemarineerde gamba's bovenop de tomaten en courgettes.
  • Dek de gamba's af met de andere helft van de tomatenplakjes.
  • Meng 6 eetlepels van de gambamariande met de crème fraîche en schenk dit mengsel over de tomaten.
  • Plaats de barbecueschaal op de barbecue met het deksel gesloten.
  • Laat het gerecht 20 tot 25 minuten garen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Dit gerecht is een maaltijd op zich, maar past ook uitstekend bij een frisse groene salade of knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij de smaken van de gamba's en de frisse, kruidige saus.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 55 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Tarwevrij