Barbecue Sardines met Tomatensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 verse sardines
  • 50 g grijze garnalen
  • 1 pak Gezeefde Tomaten met Stukjes Tomaat
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 2 fijngesnipperde knoflookteentjes
  • Olijfolie
  • Cayennepeper
  • Peper en zout
  • Fijngesnipperde verse kruiden basilicum, peterselie, dragon, enz.

Instructies

  • Vraag je visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
  • Doe de fijngesnipperde sjalot en knoflook met een beetje olijfolie in een kom.
  • Stoof 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
  • Voeg de witte wijn toe en zet nog 1 minuut in de oven.
  • Meng nu de gezeefde tomaten onder en zet 2 minuten in de microgolfoven.
  • Roer de garnalen door de saus en zet nog enkele seconden terug om alles door te warmen.
  • Kruid de saus met peper, zout en cayennepeper.
  • Borstel een beetje olijfolie op de sardientjes, leg ze op de barbecue of de grill en laat ze aan elke kant ongeveer 2 minuten garen.
  • Strooi de fijngesnipperde kruiden op de saus en serveer het geheel met partjes citroen.
  • Geniet van deze heerlijke barbecue sardines met tomatensaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis
Land van herkomst Mediterraan