Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Barbecuekarbonade met gepofte aardappel-Receptenplein.nl

Barbecuekarbonade met Gepofte Aardappel

Barbecuekarbonade met gepofte aardappel

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 4 schouderkarbonades
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • Versgemalen peper en zout
  • 1 zak botersla 100 g
  • 1 dl sladressing yoghurt 450 ml fles

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in ruim water.
  • Giet de aardappelen af en laat ze droogdampen.
  • Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes of op het rooster boven de gloeiende barbecue.
  • Laat ze in ongeveer 20 minuten gaar roosteren.
  • Dep de karbonades droog met keukenpapier.
  • Roer de olijfolie met de mosterd, peper en zout door elkaar en bestrijk de karbonades ermee.
  • Verpak de karbonades in een stuk aluminiumfolie.
  • Was de sla en snijd de krop in parten.
  • Leg de parten op een schaal.
  • Rooster de karbonades op de hete barbecue in ongeveer 10 minuten helemaal gaar.
  • Schenk de dressing over de slaparten en serveer met de gepofte aardappel en het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een wijn zoals Domaine de la Muscadiere uit Frankrijk past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij