Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 4 schouderkarbonades
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels grove mosterd
- Versgemalen peper en zout
- 1 zak botersla 100 g
- 1 dl sladressing yoghurt 450 ml fles
Instructies
- Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in ruim water.
- Giet de aardappelen af en laat ze droogdampen.
- Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes of op het rooster boven de gloeiende barbecue.
- Laat ze in ongeveer 20 minuten gaar roosteren.
- Dep de karbonades droog met keukenpapier.
- Roer de olijfolie met de mosterd, peper en zout door elkaar en bestrijk de karbonades ermee.
- Verpak de karbonades in een stuk aluminiumfolie.
- Was de sla en snijd de krop in parten.
- Leg de parten op een schaal.
- Rooster de karbonades op de hete barbecue in ongeveer 10 minuten helemaal gaar.
- Schenk de dressing over de slaparten en serveer met de gepofte aardappel en het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een wijn zoals Domaine de la Muscadiere uit Frankrijk past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g